-= combine secerătoare skif =-

-= skif 280 superior =-

-= skif 310 =-

Date tehnice SKIF 280 / 310

HEDER DE PĂIOASE

+
Lățimea de lucru, m
6,3
Diametrul rabatorului, м
1,05
Rotirea rabatorului
hidraulic
Reglarea înălțimii rabatorului
hidraulic
Transportor central
hidrostatic

BATOZA

Bătător principal, (diametrul, m)
0,5
Bătător anterior suplimentar, (diametrul, m)
0,4
Contrabătător, m²
1,03

SCUTURĂTOR

Numărul de cai, buc
6
Suprafața de separare, m²
6,3
Rotor axial cu segmente de batere CSP
+

DIMENSIUNI DE GABARIT

Lungimea cu/fără heder, м
10,7/9,05
Lățimea cu/fără heder, м
6,9/3,5
Înălțimea, м
3,95
Greutatea, kg
15300

DEZARISTATORUL

Suprafața totală de separare, m²
4,5
- sita superioară (resturi vegetale), m²
2,3 + 0,4
- sita inferioară (de cultură), m²
1,8
Reglare ventilator
electrică
Sistemul de tocare și împrăștiere a paielor
+

BUNCĂRUL

Volumul, м3
8,1
Înălţimea de descărcare, м
4

MOTORIZARE

Model
AGCO Power 74 CTA-4V
Puterea nominal, c.p.
280/310
Frecvența de rotație, rotație/min
2000
Numărul cilindrilor, buc
6
Capacitatea rezervorului de combustibil, L
450

TRANSMISIE

Tracțiune
hidrostatic
Numărul de trepte
3
Viteză maximă, km/ora
25
Tracțiune 4x4
(opție)

ANVELOPE

Din față
650/65R38 157А8
Din spate
480/65R24 133А8

CABINA

Model
Premium Plus
Scaun șofer
reglabil, lux
Scaun pasager
pliabil
Aer condiționat
+
Nivel de zgomot, dB
80
Coloana de direcție
reglabilă după unghi și înălțime
Calculator de bord, (opție)
- / +

-= heder de păioase =-

          Hederul de model nou “Light Effective” cu degete din plastic-nylon asigură un circuit ușor și eficient a masei vegetale în batoza combinei.

          Designul hederului este proiectat și adaptat pentru lucrări în condiții grele și pentru colectarea diferitor culturi.

Montarea sistemului hidraulic a hederului

          Hederele sunt manipulate complet hidraulic. Datorită aplicării unui sistem hidraulic mobil a furtunilor, cuplarea și decuplarea hederului se face foarte simplu și nu necesită scule speciale.

Sistemul de antrenare

Transmisia este conectată cu ajutorul arborelui de antrenare a hederului.

Ridicători de plante

          Toate hederele sunt echipate cu ridicători de plante. Utilizarea ridicătorilor de plante asigură preluarea culturilor culcate fără pierderi, reducând în același timp preluarea pietrelor.

-= despicători de lan =-

Despicător de lan reglabil

Complectația standartă a hederului dispune de despicătorul de lan scurt și este folosit pentru colectarea cerealelor de bază.

Despicător de lan pliabil

          Despicătorul de lan poate fi pliat fără a fi demontat în timpul mișcării combinei pe autostradă, atunci când se deplasează de la un teren la altul, astfel economisind din timp.

Despicător de lan arcuit

          Despicătorul de lan arcuit este proiectat în special pentru culturile oleaginoase. Poate fi comandat opțional. Deasemenea poate fi folosot și pentru colectarea cerealelor de bază. Despicătorul de lan arcuit nu poate fi reglat.-= construcția hederului =-

Bara de tăiere

          Cuțitele cu șuruburi se utilizează la hedere pentru orice lățime de lucru. O lamă de rezervă este inclusă în kitul standart și este situată în bara de transport a hederului, astfel accelerând înlocuirea sa în caz de necesitate. Cuiurile cuțitelor sunt din fier forjat (analog a cuțitelor hederului CLASS).

Mecanismul de antrenare a cuțitului barei de tăiere (MKSH) – mecanismul șaibei swinging

Acţionare mecanică a barei de tăiere este produsă prin intermediul transmisiei și arborelui cardanic.

Împiedicarea preluării pietrelor

          Cu sistemul de împiedicare a preluării pietrelor poate fi dotat hederul de orice model. Mecanismul de preluare a pietrelor se fixează cu ajutorul șuruburilor de pe cuile cuțitelor.

Transportor melc

          Pentru o mișcare mai eficientă și uniformă a masei vegetale, melcul de alimentare este echipat pe toată lățimea cu cu cuiuri de 16 mm cu canelură de siguranță. În cazul unei defecțiuni, cuiul rămâne în interiorul melcului, fără a deteriora hederul și este ușor de îndepărtat de acolo printr-o clapă specială.

-= rabator =-

Degetele rabatorului

          Degetele rabatorului sunt fabricate din aliaje de plastic nylon. Lucrează efectiv la cultivarea oricărei culturi. Degetele sunt ușor de înlocuit, au un grad înalt de fiabilitate și nu traumează cerealele la recoltare.

Reglare rabator

          Reglarea vitezei de rotire, mișcarea în față și înălțimea sunt controlate prin intermediului sistemului hidraulic. Intervalul vitezei de rotire a rabatorului este de la 0 la 50 min-1.

Fulii de transmisie

          În spatele clapei inferioare se afla sistemul de fulii de transmisie a hederului. Cuplajul de siguranță a transportorului melc este situat pe o fulie curea. Ambreiajul cuplajului de siguranță este regla cu ajutorul unei piulițe, presând ansamblu de amortizoare.

Reglarea unghiului degetelor rabatorului

          Unghiul degetelor rabatorului poate fi reglat mechanic cu ajutorul unui dispozitiv de fixare, situate în partea stângă a rabatorului.

Înălțimea de tăiere a miriștei

Cu ajutorul unei rigle speciale, puteți monitoriza nivelul înălțimii miriștei.

Indicator pentru unghiul de înclinare

          Unghiul de înclinare lateral al hederului este setat cu ajutorul indicatorului pentru unghiul de înclinare. Acesta este un ghid pentru șofer atunci când agață hederul pe combină.

-= SISTEMUL DE ÎNCLINARE =-

Înclinarea laterală a hederului

          Suprafața solului la marginile câmpului este adesea neunuformă. Unghiul de înclinare transversal a hederului fiind reglabil din cabină, va adapta ușor hederul după relieful pământului și va spori productivitatea pe terenurile neuniforme. Unghiul de înclinare transversal a hederului poate fi de 3,5° dreapta sau stânga.

Reglarea unghiului de înclinare a hederului

          Unghiul de înclinare a hederului poate fi setat ținând cont de caracterisicile reliefului, de exemplu, în cazul solului vâscos. Ajustarea se face prin intermediul slăbirii piuliței de presiune sau înlăturarea plăcilor de reglare.

Transportorul central al hederului

          În partea dreaptă a blocului înclinat se află transmisia electrică a transportorului central. În cazul înfundării blocului, apărute în urma circulației masei de cereale, problema este eliminată ușor direct din cabină – apăsând tasta transportorului central. Rotația inversată a mecanismului de încărcare va elimina înfundarea.

Preluarea pietrelor

          Sistemul de preluare a pietrelor se află în fața mecanismului de treierat și împiedică pătrunderea pietrelor în batoză. Sistemul de preluare a pietrelor se deschide ușor cu ajutorul pârghiei situate în partea dreaptă a combinei.

-= HEDER PENTRU RECOLTArea FLOAREA SOARELUI =-

Tehnologiile moderne utilizate în fabricarea hederului PZS garantează:

  • performanță înaltă. Tulpinile din canalele dispozitivului sunt servite fără înclinare laterală a axei sale longitudinale. Ca urmare, hederul funcționează pe o frecvență de viteze mai înalte, ceea ce asigură o creștere a productivității.
  • minimizarea pierderilor. Construcția individuală al sistemului de tăiere asigură o tăiere netedă și fără scuturare a tulpinilor.
Date tehnice PZS - 8 PZS - 12 Sun Plant - 7,4 Sun Plant - 9,4
Lățimea de lucru, m
5,6
8,4
7,4
9,4
Numărul de rânduri, buc
8
12
-
-
Productivitate, ha/ora (to/ora)
6,5
10
8,9/17,8
11,3/22,6
Viteza de lucru, km/ora (până la)
9
9
12
12
Greutatea, kg
1920
2840
2300
2700
Dimensiuni de gabarit, м
lungimea
2,60
2,60
2,35
2,35
lățimea
6,09
8,84
7,40
9,40
înălțimea
1,70
1,70
1,10
1,10

Hederele de înaltă performanță recoltează calitativ în orice direcție, ușor intră în rânduri, indiferent de direcția de semănare.

Hederele se deosebesc de alte analoguri prin prezența șorțurilor din țesături de cauciuc de pe carcasa protectoare a rabatorului. Amortizând loviturile floarea-soarelui prin intermediul carcasei protectoare și rabator, contribuie la reducerea pierderilor.

Aceste hedere permit recoltarea într-un timp foarte scurt, îmbunătățind calitatea semințelor colectate și reduce dependența de condițiile meteorologice.

Simplitatea și fiabilitatea hederelor SUN PLANT, precum și utilizarea materialelor de calitate înaltă în procesul de fabricație a acestora, au redus costurile și timpul de întreținere la minimum. Datorită versatilității sale și a cadrelor simple de tranziție, hederele pot fi folosite pe orice combină de recoltat.

-= HeDER PENTRU RECOLATAREA PORUMBULUI KMS =-

          Mașina asigură o tăiere minimă de jos și măcinarea a tulpinilor de porumb, copiind relieful câmpului. Construcția modernă a încheieturilor, simplă și sigură în exploatare. Ușor și rapid se echipează cu toate combinele de recoltat.

Noile soluții tehnice oferă o viteză mare de recoltare a porumbului copt, cu colectarea boabelor în buncărul combinei, cu tulpinile ridicate sau așezate, cu măcinarea și împrăștierea în câmp a masei verde.

Date tehnice KMS-6 KMS-8
Lățimea de lucru, m
4,2
5,6
Numărul de rânduri, buc
6
8
Productivitate (boabe/porumb), to/ora
10-20
12,1-25
Viteza de lucru, km/ora
5...10
5...10
Greutatea, kg
2200
2940
Dimensiuni de gabarit, м
lungimea
3
3
lățimea
4,37
5,77
înălțimea
1,25
1,25

-= TRAILER DE TRANSPORTAT HEDER VTJ-4,5 =-

          Destinat pentru transportare heder pe drumurile naționale și autostrăzi.Trailerul poate transporta orice tip de heder cu lățimea de pâna la 12 m.

Date tehnice KMS-6
Capacitate de încărcare, kg
4500
Viteză de transport, km/ora
20
Greutatea, kg
1593
Dimensiuni de gabarit, м
lungimea
12,38
lățimea
2,40
înălțimea
1,26

-= sistemul de copiere a reliefului ahc, dhc =-

AHC (sistemă automatizată de copiere a reliefului)

          Înălțimea hederului poate fi ajustată automat prin intermediul sistemului AHC (Automatic Height Control). Panoul comutatorului de sistem este situat pe panoul superior al cabinei. Într-un mod complet automatizat, cu ajutorul sensorilor sistemul măsoară înălțimea hederului la ambele capete în raport cu suprafața pământului și ajustează hidraulic, adaptându-se topografiei câmpului. Această opțiune vă permite să copiați terenul în direcții atât longitudinale cât și transversale.

DHC (dispozitiv de monitorizare a înălțimii hederului)

          Comutatorul de control al înălțimii hederului DHC (Direct Height Control) este amplasat pe panoul superior al cabinei. Înălțimea de tăiere este prestabilită folosind scala de înălțime a tulpinelor, apoi hederul este setat la un nivel predeterminat, utilizând maneta multifuncțională.

-= batoza cu sistem dublu de treierat =-

          Pentru a asigura cea mai mare productivitate, treieratul cerealelor trebuie să aibă loc în mod eficient în toate etapele și în diverse condiții de recoltare. Sistemul anterior suplimentar de treierare TS (Twin Separation – separare dublă ) a combinelor SKIF 280 Superior asigură un raport maxim de treierare a boabelor de la începutul procesării. Batoza combinei fiind echipată cu un sistem preliminar de treierare, permite obținerea unor performanțe înalte a productivității cu hederul de  lățime largă de lucru, cu un debit mare de masă de cereale, precum și la viteze mai mari.

          Prin urmare a măririi suprafeței contrabătătorului, se reduce presiunea asupra cailor scuturătorului. Productivitatea generală a combinei crește în mod corespunzător, iar treierarea bătătorului principal este echilibrată. Prin intermediul sistemului TS ( Twin Separation – separare dublă) până la 30% din boabe sunt deja separate pe bătătorul anterior suplimentar.

Combinele echipate cu un sistem cu dublu de treierat sunt deosebit de eficiente în condiții umede (până la 50% umiditate). O funcție importantă a bătătorului de pre-treierare este nivelarea masei care merge la bătătorul principal. Sistemul TS contribuie la îmbunătățirea calității boabelor și la reducerea consumului de combustibil.

Bătător anterior suplimentar

          Bătătorul anterior suplimentar are un diametru de 400 mm și se rotește cu aceeași viteză ca și bătătorul principal, dar datorită diametrului mai mic, viteza sa centrifugală este de 80% din viteza bătătorului. Astfel, este echilibrat debitul de masă de cereale care merge spre bătătorul principal.

Contrabătător din față

          Contrabătătorul din față cu 7 bare transmisibile ușor separă boabele. Barele contrabătătorului din față au eceeași grosime ca și barele contrabătătorului principal.

Reglarea contrabătătorului din față

          Pentru obținerea a celor mai bune rezultate, distanța contrabătătorului din față poate fi reglată independent de reglarea contrabătătorului principal. Contrabătătorul frontal este reglat electric, folosind butonul aflat în afara cabinei din partea dreaptă a combinei, însă ajustarea nu are efectul semnificativ ca și la reglarea contrabătătorului principal.

De obicei distanța contrabătătorului din față este cu 30% mai mare decât a celui principal.

Bătătorul principal

          Bătătorul cu 8 șine riflate are o structură masivă. Suporturile au o construcție solidă turnată. Șinele din partea din spate sunt netede – aceasta contribuie la aruncarea murdăriei. La repornirea batozei, bătătorul întotdeauna va fi echilibrat. La recoltarea porumbului, spațiul dintre șine este acoperit cu plăci speciale. Pentru recoltarea orezului este posibil să se furnizeze un set special de re-echipare a batozei.

Contrabătător principal

          Contrabătătorul cu 12 bare – o soluție excelentă atunci când se lucrează la cereale. Diametrul barelor de pe suportuti este mai mic decât distanța dintre ele. La treierat, barele contrabătătorului vibrează pentru a asigura o scurgere bună a cerealelor – ca rezultat, contrabătătorul nu se înfundă.

La cultivarea porumbului, se echipează cu un contrabătător special.

La cultivarea orezului deasemenea se folosește contrabătătorul special.

Post bătător

          Post bătătorul cu patru laturi curăță efectiv bătătorul și direcționează masa de cereale spre caii scuturătorului.

-= SCUTURĂTOR =-

          Combinele SKIF 280 Superior au 6 cai în patru trepte, cu un fund detașabil. Caii scuturătorului formează cinci perechi de lucru. Dacă este necesar, blocurile caișorilor pot fi demontate pentru curățare.

          Rotorul axial cu segmente de batere CSP montat pe combine poate crește eficiența de separare de până la 20%. Rotorul axial cu segmente de batere CSP se rotește deasupra caișorilor scuturătorului, aruncând paiele, astfel se produce treierarea cerealelor. Unghiul de înclinare a degetelor scuturătorului poate fi ajustat în funcție de condițiile de cultivare.

Curățarea

          Partea inferioară a caișorilor poate fi dezmembrată ușor pentru curățare, prin intermediul trapei amplasate în partea din spate a combinei.

Trapă

          În partea superioară a capotei există, de asemenea, o trapă prin care se efectuează revizia tehnică a scuturătorului.

Rotor axial cu șine

          În condiții dure de muncă, scuturătorul poate fi echipat cu un rotor axial cu șine. Cea mai mare eficiență a rotorului axial cu șine se obține atunci când se lucrează în condiții uscate de muncă și se recoltează orez. Combina pe care este instalat rotor axial cu segmente de batere CSP nu poate fi echipată cu șine.

-= CURĂȚAREA CEREALELOR =-

          După treierat, masa de paie își ia direcția spre mecanismele de separare și purificare, unde se petrece separarea boabelor de paie care au mai rămas. Suprafața sa mare asigură o cernere excelentă a boabelor.

Sita de curățare

          Casetele sitei de curățare a combinei SKIF 280 Superior sunt fabricate din oțel inoxidabil. Casetele pot fi îndepărtate ușor pentru curățare cu o sculă specială din kitul de scule a combinei.

Reglare ventilator

          Viteza de rotire a ventilatorului este reglată cu ajutorul unui variator fără trepte. Ajustarea se produce din cabină. Frecvența de rotație a variatorului este cuprinsă între 600 – 900 de minute-1.

Ventilator

          Ventilatorul cu patru palete asigură suficient flux de aer pentru curățarea eficientă a boabelor de fracțiunile ușoare de pleavă. Direcția și volumul debitului de aer, în funcție de cultură și de condițiile de recoltare, pot fi ușor de setat cu o pârghie situată pe partea stângă a combinei. Viteza de rotire a ventilatorului este setată din cabină. Pentru a reduce fluxul de aer furnizat de ventilator, de exemplu, atunci când treierați boabe fine de iarbă, trapa sub ventilator se deschide.

-= dezaristatorul =-

          Sitele superioară și cea inferioară ale modelului SKIF 280 Superior sunt site reglabile. Reglarea se realizează prin intermediul șuruburilor reglabile amplasate în partea din spate a sitei. Prilungitorul sitei superioare este, de asemenea, reglabil. Sita superioară și cea inferioară lucrează pe direcții opuse.

          Sita inferioară este echipată standard cu o frecvență crescută pentru pasii RV3 și este potrivită pentru lucrul în orice condiții. Pentru funcționarea în condiții uscate, este posibil să se instaleze o sită superioară de tip special RV2. Datorită formei a jgheaburilor de sită, efectul lucrărilor în regiunile uscate crește consecutiv.

Sita cu suprafață totală marită

          Combinele de modelul Superior, au inclus în echipamentul standard dezaristatorul cu suprafață mărită (până la 4,5 м2).

Reglare dezaristator

          La combinele din această serie este posibilă ajustarea distanței a sitelor din cabină. Reglarea are loc prin intermediul transmisiei electrice. Informații despre distanța sitelor sunt afișate pe monitor, care se află în partea dreaptă a șoferului.