-= tractor articulat transformer =-

-= scurt istoric =-

          Istoria tractorului SLOBOZHANETS a început în anul 1971 cu precedentul său tractor T150 care lucrează și în timpul de față pe câmpurile tărilor: Rusia, Ucraina, Belorusia, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadjikistan, Mongolia, Serbia, R. Moldova, România; datorită fiabilității, durității, rezistenții sale, care îi mărește perioada de exploatare. Tractorul T150 a fost și este până în prezent caracterizat astfel: se poate observa accesul ușor la componente și ușurința de întreținere,
scurgeri de ulei complet absente.
Tractoare de tip T150/T150K au fost produse și vândute peste 10 000 000 de bucăți.

-= slobozhanets XTA-250 =-

-= Tractor full mecanic cu costuri mici de întreținere, puternic și simplu în deservire !!! =-

          Tractoarele SLOBOZHANETS XTA-250 sunt o serie nouă de tractoare clasa 4-a, are drept baza conceptul folosit pe tractoarele T150(articulație în 2 bolți), în prezent punți cu articulație verticală în 3 bolți.
Articulația construită din 3 bolți este patentul companiei noastre și este aplicată doar la tractoarele SLOBOZHANETS.
Motoarele de bază sunt produse la uzina din Minsk, noul motor D-262.2S2 (250 CP ), asigură un cuplu maxim de – 1130 Nm și o rezervă – 28%. La motoarele D-262.2S2 se pune un filtru suplimentar care încălzește motorina la temperaturi mai mici + 5 ° C, se deconecteaza automat la temperaturi de peste + 40⁰С.
Slobozhanets are 4 feluri de motorizare: MTZ -250 cp, Deutz -254 cp, Volvo- 256 cp, Iveco-230 cp.
Încă un aspect foarte important acestui tractor este faptul că servisul și piesele sunt mult mai ieftine față de cele lalte. Servisul este asigurat de SMARTAGROSOL, fiind unic distribuitor în România.

Transmisia – 12/4 sau 16/8,  Ambreaj – Luk Germania(Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH)
Cutia de viteze  gen Powershift – Mecanica, hidraulică uscată, care asigură comutarea în mișcare fără a întrerupe fluxul de putere cu cuplaje hidraulice.Viteza se schimbă în miscare fără apasarea pe ambreaj și pierderea de putere.
          Aplicare în cuplaje hidraulice ale discurilor de frecare cu acționare a producătorului european Miba Frictec GmbH (Austria), garantează o transmitere stabilă a puterii crescute motorului.
Pentru a lucra cu complexe de însămânțare pneumatice din clasa Seed Hauk 600C, Rapid RDA 600 (Vaderstad), Compact-Solitair 9 (Lemken) tractorul XTA-250-20 este dotat cu sistem hidraulic de atașare care asigură un debit de ulei de 95 l / min cu o presiune de lucru de 200 bar, patru perechi de conducte hidraulice libere, linie de scurgere directă, răcire cu ulei.
Pentru funcționarea semănătorilor cu dispozitiv de dozare electrică semințe și îngrășăminte (de exemplu, Compact-Solitair 9 de la Lemken), tractorul este echipat cu un generator putere de 2,8 kW și convertor de tensiune 24/12 V.
Tractorul HTA-250 este facut pe un cadru articulat, cu greutate de 8,5 to și roți cu semi joasă presiune(1 bar -fata, 0,8 bar- spate) cu diametrul egal  23,1 LR26. Acest lucru este foarte important pentru lucrările în solurile cu conținut ridicat de umeditate. Nu tasează solul, nu se împotmolește, nu patinează.
Greutatea – 65% pe puntea față, 35% pe puntea spate
Aceste caracteristici de design asigură tracțiune mai mare a tractorului în modul de tracțiune maximă,comparativ cu un tractor clasic și nu necesită cumpărarea contragreutaților, care costă bani în plus.
Cuplajele tiranților față și spate sunt produse de compania Waltershield Germania.
Compresor aer, frână pneumatică, 4 camere de luat vederi pentru vizibilitate mai bună și comfortul mecanizatorului.
Cabina standard cu sistem de aer condiționat, sistem de filtrare a aerului, MP-3 player, coloană de direcție reglabilă cu pedale suspendate, scaunul șoferului cu suspensie pneumatică gen TIR.
Pentru a mări timpul de funcționare al tractorului fără realimentare, capacitatea rezervorului de combustibil a fost mărită la 440 litri.
          Având în vedere faptul că tractoarele Slobozhanets sunt utilizate în mod activ și în timpul sezonului rece, este echipat cu un număr de echipamente suplimentare pentru funcționarea pe timp de iarnă: încălzitorul autonom pentru pornirea  motorului , încălzitorul pentru  filtrul de carburant, încălzitorul rezervorului de combustibil, încălzitorul conductelor de combustibil.
          SLOBOZHANETS este singurul tractor articulat care a rămas complet mecanic, fără calculator de bord sau tot felul de senzori, dar în acelaș timp fiind un tractor-hibrid. Este un mixt între forța, metalul, duritatea, fiabilitatea utilajelor sovietice și piesele europene(Germania, Austria, Italia, Bulgaria, Polonia).

-= date tehnice =-

-= complectația tractoarelor slobozhanets =-

Motor belorus D-262.2S2

Izolare fonică

Ambreaj - Luk Germania

Articulație din 3 bolți

Capotă "Aligator"

Sistem hidraulic - 4 secțiuni

Sistem hidraulic(Italia) - 5 secțiuni *OPȚIE*

Filtru - sistem hidraulic *OPȚIE*

Tiranți față 4 tone *OPȚIE*

Priza de putere din față *OPȚIE*

Tiranți spate 6 tone

Filtru motorină cu încălzire autonomă

Frânare pneumatică

Pompă

Faruri LED *OPȚIE*

Scaun pneumatic-șofer

Scaun rabatabil-pasager

Volan reglabil după unghi și înălțime

Sistema audio și aer condiționat

Filtru multi-ciclon pentru cabină

Bujie incandiscentă

Sistema de răcire a motorului

Filtru pentru sistema de transmisie

Cauciucuri SB-1 *OPȚIE*

Cauciucuri 28LR26 *OPȚIE*

Cauciucuri 23.1LR26 *OPȚIE*

-= modelul tractorului =-

          Info despre modelul curent, descrierea tractorului, datele tehnice, domenii de aplicatii a tractorului dat.